Składniki:
- makaron rurki (350 g)
- szynka konserwowa w kawałku lub plastrach (10 dkg)
- ser żółty (10 dkg)
- por (do smaku)
- pietruszka (świeża lub suszona)
- ogórek świeży (średni)
- kostka smaku czosnek, pietruszka
- pieprz
- majonez
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i dodać łyżkę oliwy. Szynkę i żółty ser pokroić w paseczki. Pora oczyścić pokroić cienko do smaku. Ogórek umyć, obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać pietruszkę do smaku, pieprz i mini kostkę przyprawową czosnek + pietruszka (nie jest potrzebna gdy wkroimy pietruszkę świeżą). Dodaj trzy łyżki dobrego majonezu, wymieszaj.
Smacznego!
- makaron rurki (350 g)
- szynka konserwowa w kawałku lub plastrach (10 dkg)
- ser żółty (10 dkg)
- por (do smaku)
- pietruszka (świeża lub suszona)
- ogórek świeży (średni)
- kostka smaku czosnek, pietruszka
- pieprz
- majonez
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i dodać łyżkę oliwy. Szynkę i żółty ser pokroić w paseczki. Pora oczyścić pokroić cienko do smaku. Ogórek umyć, obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać pietruszkę do smaku, pieprz i mini kostkę przyprawową czosnek + pietruszka (nie jest potrzebna gdy wkroimy pietruszkę świeżą). Dodaj trzy łyżki dobrego majonezu, wymieszaj.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz