niedziela, 4 stycznia 2009

Karnawałowa z kurczakiem

Składniki:
- 10 dag ryżu
- 1 jajko
- pierś kurczaka
- kilka mandarynek
- gałązka różowych winogron bezpestkowych
- bułka tarta
- śmietana 18%
- sok z pomarańczy
- 1 mini kostka -majeranek
- curry

Pierś z kurczaka umyj, osusz i przekrój w poprzek na pół. Każdą część zanurz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Usmaż na gorącym tłuszczu. Pod koniec smażenia posyp mini kostką -majeranek, odsącz na bibułce lub ręczniku papierowym. Gdy wystygnie, pokrój w paski. Ryż ugotuj na sypko. Mandarynki podziel na cząstki. W misce wymieszaj ryż z mięsem, mandarynkami i winogronami. Sok z pomarańczy połącz z curry, polej sałatkę.

Brak komentarzy: